KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Tefal Recept: Shakshouka

2017.03.31

 

A közel-kelet lecsója már Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ami nem is véletlen, hiszen nagyon egyszerűen elkészíthető ebéd/vacsora, ami ízlés szerint jól variálható. Mi a Tefal Ingenio edényszettben készítettük el. 

 

Shakshouka

(Hozzávalók, 2 főre):

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 db darabolt, hámozott paradicsom konzerv (400 g)
  • 4-5 ek paradicsompüré
  • 2-4 tojás
  • Fűszerek (ízlés szerint): só, bors, worchester szósz, tabasco szósz, chili, kömény, római kömény, friss petrezselyem...stb.
  • + Ha táplálóbb ételt szeretnénk, adhatunk hozzá kuszkuszt, illetve feta sajtot/ricottát

 

  1. A hagymát és a fokhagymát kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a magas falú Tefal Ingenio párolóserpenyőben, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és paradicsompürét, illetve a fűszereket, majd pár perc alatt sűrű paradicsomszószt főzünk belőle. 
  2. Közben elkészítjük a kuszkuszt (ha használunk) fél csészényi kuszkuszt felöntünk egy csészényi forrásban lévő vízzel egy tálban, majd lefedjük, és kb. 5 percig állni hagyjuk, végül villával elkeverjük és a paradicsomszószhoz adjuk.
  3. A szószban 2-4 kis mélyedést formázunk (attól függően hány tojást használunk), ezekbe ütjük a tojásokat, majd fedővel lefedve, közepes lángon addig főzzük őket a szószban, amíg a tojásfehérje megszilárdul, de a sárgája még kissé folyós marad. 
  4. Friss petrezselyemmel és bagettel tálaljuk.