KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Tefal Konyhai Tipp: Hogyan készítsünk egészséges házi jégkrémeket?

2017.06.28

 

Itt a fülledt nyári meleg, itt a jégkrémszezon. Ha Te is szereted a jégkrémeket, de diétázol, vagy valamilyen intoleranciával élsz, akkor mutatunk két receptet, melyeket egy jó turmixgép és egy pálcikás jégkrémforma segítségével Te is bármikor elkészíthetsz! A receptek elkészítéséhez a Tefal Blendforce Mastermix 1400 W-os turmixgépét használtuk, mely minden alapanyagot tökéletesen simára turmixol, pont ahogy a kedvenc gyümölcsös fagyidhoz kell!

 

Házi gyümölcsjégkrémek

 

1. Barackos túrótorta jégkrém (barack-túró-málna) - GLUTÉNMENTES, LAKTÓZMENTES (laktózmentes túró használata esetén)

Hozzávalók (6 jégkrémhez): 

  • 3 db érett őszibarack
  • 150 g túró/laktózmentes túró
  • ízlés szerint 1-2 ek cukor/eritrit
  • 1 kk vaníliakivonat
  • kevés rizstej a hígításhoz

 

Elkészítés: 

1. A barackos jégkrémhez az őszibarackokat meghámozzuk és felkockázzuk. 

 

2. A túrót a cukorral/édesítővel, illetve a vaníliakivonattal krémesre keverjük a turmixgépben, majd hozzáadjuk a barackot és egyneműre mixeljük. 

 

3. A keveréket rizstejjel lazíthatjuk, ha túl szilárdnak érezzük, majd osszuk szét 6 db jégkrémes formában és mindegyikbe dobjunk 2-3 szem málnát, majd a pálcika segítségével nyomkodjuk őket a formánk aljára, közepére, vagy ahová szeretnénk. Ezután pár órán át mélyhűtőben dermesszük a jégkrémeket.

 

2. Trópusi jégkrém (banán-mangó-kókusztej) - MINDENMENTES

Hozzávalók (6 jégkrémhez): 

  • 2 db érett mangó
  • 1 banán
  • 200 ml kókusztej

 

Elkészítés

1. A mangót meghámozzuk és felkockázzuk, a banánt pedig felkarikázzuk, majd mindent egyszerre a turmixgépbe teszünk és krémes turmixoljuk. Az állagán lazíthatunk további kókusztejjel vagy rizstejjel. 

 

2. A keveréket osszuk szét 6 db jégkrémes formában és tegyük mélyhűtőbe pár órára. 

A mélyhűtőből kivéve tartsuk pár pillanatra melegvíz alá a jégkrémeket, így könnyebben kicsúsznak a formából, és azonnal fogyaszhatóak!