KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Tefal Konyhai Tipp: Hogyan készítsünk magtejet gyümölcsprésben?

2016.07.05

 

A magtejek nagyon egészséges és ízletes alternatívái a tehéntejnek, egy gyümölcsprés segítségével pedig nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük őket házilag is. A Tefal Infinity Juice gyümölcsprés egyedülálló lassú facsarásos technológiájának köszönhetően akár 30%-kal több levet képes kipréselni, ezáltal 30%-kal magasabb vitamint és akár 75%-kal több antioxidánst tartalmazó italokat készíthetünk vele gyümölcsökből, zöldségekből és különböző csonthéjas magokból.

 

Magtejkészítés csonthéjasokból gyümölcsprésben

Hozzávalók (1 adag = 250 ml magtejhez): 

  • 1/2 csésze csonthéjas (pl. mandula, törökmogyoró, brazildió, kesudió...stb.)
  • 250 ml mentes ásványvíz/szűrt víz + az áztatáshoz
  • ízesítéshez: méz, juharszirup, só, cukrozatlan kakaópor (elhagyható)

 

1. lépés:

A csonthéjasokat áztassuk vízbe legalább 5-6 órára vagy egy éjszakára, majd szűrjük le róluk a vizet. Ezután öntsük fel kétszeres mennyiségű szűrt vízzel.

 

2. lépés

Tegyük a Tefal Infiny Juice gyümölcsprés adagolójába a vízzel felöntött magokat és préseljük le a magtejet. 

 

Végül az elkészült magtejet ízlés szerint ízesíthetjük mézzel/juharsziruppal és egy csipet sóval, vagy esetleg cukrozatlan kakaóporral.