KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Tefal Konyhai Tipp: Hogyan készítsünk házi falafelt?

2016.07.14

Ha házilag készítünk falafelt, csak néhány apró dologra kell odafigyelnünk, hogy ugyanolyan ínycsiklandó és ropogós legyen a végeredmény, mint az éttermekben. A Tefal Fresh Express segítségével minden alapanyagot pillanatok alatt a szükséges állagúra apríthatunk, így ezzel is időt és energiát spórolhatunk. 

Házi falafel 

Hozzávalók (15-20 db falafel golyóhoz): 

  • 250 g száraz csicseriborsó
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor koriander
  • 1 kk só
  • 1,5 tk sütőpor
  • 2-3 ek liszt
  • 1-2 ek víz (ha szükséges)
  • + olaj a sütéshez

 

1. lépés

Áztassuk be a csicseriborsót hideg vízbe 5-6 órára, vagy 1 éjszakára, majd öntsük le róla a vizet és aprítsuk le a Tefal Fresh Express finomlyukú reszelőjével - így pont eléggé lesz darabos ahhoz, hogy jó legyen az állaga az elkészült falafelnek. 

 

2. lépés

Ezután reszeljük hozzá a hagymát és fokhagymát, illetve a petrezselymet és a koriandert, majd adjuk hozzá a sót, sütőport és annyi lisztet, esetleg vizet, hogy kézzel összegyúrva jól összeálljon, majd tegyük hűtőbe a keveréket 1 órára. 

 

3. lépés

Vizes kézzel gyúrjunk egyenlő méretű gombócokat, majd egy kisméretű, magasfalú lábasban kb. 0,5 liter 180 fokos olajban (digitális hőmérővel mérjük, majd tartsuk ezen a hőmérsékleten) egyszerre 3-4 gombócot süssünk aranybarnára. 

 

Tálaljuk friss paradicsommal, uborkával, salátával és tahini szósszal.