KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Tefal Recept: Csirke tikka masala

2016.07.28

 

A Tefal júliusi receptje egy közismert indiai étel, a Csirke Tikka Masala, melyhez ideális választás a többrészes Tefal Ingenio szettek bármelyike, hiszen a levehető nyélnek köszönhetően idő- és helytakarékosan készíthetjük a tűzhelyen egyszerre a ragut, főzhetjük a jázminrizst és piríthatjuk a chapati-t. 

Csirke Tikka Masala - hozzávalók (4 főre):

A páchoz:  

  • 50-60 dkg csirkemell filé
  • 150-250 ml natúr joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt gyömbér
  • 1 kk chilipor
  • 1 kk őrölt római kömény
  • 1 kk currypor
  • 2 kk tikka masala fűszerkeverék
  • tengeri só

 

A sütéshez

  • 30-50 g vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db érett paradicsom
  • 1,5 dl tejszín
  • 3 kk tikka/garam masala fűszerkeverék (opcionális)

 

1. A csirkemelleket kockákra vágjuk és egy lezárható műanyag/üveg tálba tesszük. 
2. A páchoz szükséges szétnyomott fokhagymát és a fűszereket a csirkére szórjuk, majd egy kanállal, alaposan összekeverjük, hogy minden csirkefalatra elég fűszer kerüljön.
3. A joghurtot csak a végén keverjük hozzá, éppen annyit, hogy jó sűrű maradjon a pác, majd lefedjük, és 4-5 órára, vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük a bepácolt csirkét.
4. Miután kivesszük a hűtőből kissé átkeverjük. 
5. A Tefal Ingenio edényszett magasfalú serpenyőjében megolvasztjuk a vajat és illatosra pároljuk benne a szétnyomott fokhagymát, majd hozzáadjuk a pácolt csirkefalatokat. 
6. A ragut összeforraljuk, majd kb. 15-20 percig főzzük közepesen alacsony lángon folyamatos keverés mellett.
7. Amikor a húst a fakanállal már szét lehet nyomni, akkor hozzáadjuk a raguhoz az apróra vágott paradicsomokat, és tovább főzzük, egészen addig, amíg szét nem fő benne a paradicsom. Közben lefedhetjük a Tefal Ingenio többátmérős fedővel. 
8. Ekkor hozzáadunk még 2-3 kk garam masala fűszerkeveréket (opcionális), majd az 1-1,5 dl tejszínt és pár percig kevergetve besűrítjük és készre főzzük a ragut. 

Tefal Tipp

  • Miközben a ragu rotyog, levehetjük a nyelet a serpenyőről, és egy másik Ingenio fazékra csatlakoztatva megfőzhetjük a jázmin rizst, illetve amikor már minden elkészült egy újabb száraz serpenyőben oldalanként 30-30 másodpercig piríthatjuk a chapatikat, hogy ropogósak legyenek. 
  • A levehető nyélnek köszönhetően az edényeink kevesebb helyet foglalnak a tűzhelyen, így egyszerre számos részfeladatot végezhetünk, így időt is megtakaríthatunk főzés közben.