KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Tefal Recept: Kukorica krémleves

2016.09.01

 

A Tefal augusztusi receptje egy ínycsiklandó nyár végi/ősz eleji krémleves, mely az augusztusi melegben hideg levesként és a hűvösebb ősz beköszöntével forró finomságként is fogyasztható, a Tefal Easy Soup leveskészítőnek köszönhetően minimális erőfeszítéssel elkészítve. 

 

Kukorica krémleves (hozzávalók 2 főre): 

  • 350 g csemegekukorica konzerv
  • 150 g burgonya, meghámozva, felkockázva
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 dl húsleves alaplé
  • 2 dl tejszín
  • 1-2 kk currypor
  • só, frissen őrölt bors
  • olívaolaj, vaj

 

  1. A hagymát finomra aprítjuk, majd 1-1 ek olívaolaj és vaj keverékén üvegesre pároljuk
  2. A hagymát ezután átöntjük a Tefal Easy Soup leveskészítőbe, hozzáadjuk a megpucolt, felkockázott burgonyát, a kukoricát (1-2 evőkanállal félretehetünk a tálaláshoz) és a húsleves alaplét, majd sóval, borssal és curryporral fűszerezzük, végül elindítjuk a "Creamed soup" - vagyis krémleves programot. Ez a program készre főzi, majd krémesíti a levesünket.
  3. Tálalás előtt keverjük hozzá a leveshez a tejszínt, majd szedjük tányérokba (finomlyukú szűrőn keresztül leszűrhetjük, ha selymesebb állagot szeretnénk), szórjuk meg kevés finomra aprított bazsalikommal és locsoljuk meg pár csepp olívaolajjal.