KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Rowenta Tutorial: Half up-half down csavarás

2016.10.04

 

Ha már unod a fonást, akkor csavarj! A Rowenta fodrásza, Huszka Petra egy half up-half down, vagyis félig feltűzött, félig leengedett frizurán bemutatja, hogyan érhetsz el a fonáshoz hasonlóan tartós frizurát a hajtincsek csavarásával. A feltűzött rész ezúttal egy csavart copf lett, a szabadon lógó hajból pedig a So Curls automata hajgöndörítő segítségével készített laza hullámokat. 

 

Half up-half down csavarás

Fodrász: Huszka Petra

Modell: Lea

1. lépés

Válaszd el középen a hajadat, majd az egyik oldalon válassz le 2 db 2-ujjnyi tincset. Keresztezd őket egymás fölött, majd a felső tincshez fogj hozzá egy ugyanakkora tincset a hajad hátsóbb részéből, majd teljesen csavard meg egymáson az így keletkezett 2 tincset. Ez a csavarásos technika nagyon hasonlít a parkettafonáshoz, hiszen itt is mindig felveszel egy következő tincset és így haladsz hátrafelé, csak itt nem 3, hanem 2 tinccsel kell dolgoznod. 

 

2. lépés

Így folytasd tovább a csavarást, mindig egy tincs felvételével, amíg el nem érsz a tarkórészig. Innen már nem kell több tincset felvenned, csak készíts még pár centiméternyi csavarást a két tincsből, majd fogd össze egy hajgumival. 

 

3. lépés

A csavarást ismételd meg a fejed másik oldalán is, majd középen fogd össze a két oldalról érkező csavart tincseket és ezután ezt a két tincset csavard a hajad végéig, végül alul is rögzítsd a csavarást egy hajgumival. 

 

4. lépés

Húzgáld szét kissé a csavarást, hogy minél lazább hatást keltsen, majd szabadon lógó hajadat göndörítsd be tetszőlegesen a So Curls automata hajgöndörítővel. Ezen a készüléken 3-féle hőmérsékletbeállítás és 4-féle göndörítési idő közül választhatsz a hajtípusodnak megfelelően, illetve, hogy mennyire szeretnéd begöndöríteni a hajadat. 

 

5. lépés

Az elkészült loknikat fésüld át az ujjaiddal és már el is készült is a frizurád!