KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Tefal Konyhai Tipp: Hogyan készítsünk egészséges házi mogyorókrémet?

2016.11.02

 

Kevesen tudnak ellenállni a csokoládés mogyorókrémnek, ezért most készítettünk egy olyan változatot, mely a különböző diétákba is jól beilleszthető: eritrittel, kókuszzsírral és 80%-os étcsokoládéval. A mogyorókrém elkészítéséhez a Tefal újdonságát, az 1000 W-os Tefal Infiny Force rúdmixer szett aprítógép tartozékát használtuk. 

 

Egészséges házi mogyorókrém

Hozzávalók, kb. 500 ml-hez: 

  • 200 g törökmogyoró
  • 3-4 ek kókuszzsír
  • 2-3 ek eritrit
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 300 g 80%-os, vagy steviával ízesített étcsokoládé
  • csipet só

 

1. lépés

A csokoládét vízgőz fölött vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, a törökmogyorót pedig egy forró, száraz tapadásmentes serpenyőben addig pirítjuk, amíg megfeketedik a héja. Ezután egy konyharuhával ledörzsöljük a héj nagy részét, majd az aprítógép táljába tesszük a mogyorót. 

2. lépés

A mogyorószemekhez először a kókuszzsírt adjuk, majd pépesre őröljük, ezután hozzáadjuk az eritritet, a kakaóport és egy csipet sót, majd így krémesítjük tovább, végül az aprítógépbe öntjük az olvasztott csokoládét is és alaposan összedolgozzuk a mogyorómasszával. 

 

Végül a kész mogyorókrémet sterilizált 0,5 kg-os, vagy több kisebb üvegbe töltjük. A krémes, kenhető állag megőrzése érdekében tároljuk szobahőmérsékleten.