KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Tefal Recept: Bacon dzsem

2016.12.01

 

A Tefal ezzel a bacon dzsem recepttel már a karácsonyra készül, olyan ehető ajándékötletet adva, mellyel az igazi gasztro-rajongókat, azon belül is leginkább a férfiakat nyűgözhetjük le. Az elkészítéshez csupán egy tapadásmentes serpenyőre, és egy aprítógépre van szükség, és már kanalazhatjuk is a csinos csatos üvegekbe, hogy bekerüljenek a karácsonyfa alá. 

Bacon dzsem

Hozzávalók (2 kisebb - 2,5 dl-es - csatos üveghez): 

  • 500 g húsosabb, szeletelt vagy kockázott bacon szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 ek méz/juharszirup
  • 1 ek balzsamecet
  • 1-2 ek barnacukor
  • További ízesítéshez: mustármag, szárított oregano/kakukkfű/rozmaring, chili, cayenne bors...stb.

 

  1. A bacont a Tefal Ingenio tapadásmentes serpenyőben ropogósra sütjük (a serpenyő közepén található Thermo Spot hőindikátor egynemű pirosra változva jelzi a tökéletes sütési hőmérséklet elérését), majd szedőkanállal papírtörlőre szedjük.
  2. A bacon kisült zsírján megpároljuk a finomra aprított hagymát és fokhagymát az ízlésünknek megfelelő ízesítőkkel együtt (mustármag, oregano...stb.), majd hozzáadjuk a mézet és a balzsamecetet és további 1-2 percig főzzük, végül megszórjuk a barnacukorral és hagyjuk, hogy kissé karamellizálódjon, majd elzárjuk a lángot és hagyjuk, hogy a sűrű szirup langyosra hűljon. 
  3. Ezután aprítógépben összedolgozzuk a szirupot és a ropogós bacont, majd sterilizált csatos üvegekbe töltjük.