KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Tefal Konyhai Tipp: Hogyan készítsünk mindenmentes szaloncukrot házilag?

2016.12.09

 

Ételallergia, diéta, életmódváltás, vagy egyszerűen az egészségre törekvés is állhat a hátterében, ha nem ehetünk hagyományos szaloncukrot. A Tefal Konyhai Tippje ezúttal egy nagyon egyszerűen elkészíthető mindenmentes szaloncukrot mutat be lépésről lépésre, melyhez mindössze egy aprítógépre lesz szükségünk! Tökéletes választás a Tefal Infiny Force rúdmixer szett, hiszen ebben a szettben a 4-késes rúdmixer mellett egy habverő fejet és egy miniaprító tartozékot is találunk, melyekkel számos konyhai műveletet elvégezhetünk!

 

 

Mindenmentes kókuszos szaloncukor

Hozzávalók (20-25 db-hoz): 

  • 150 g kókuszreszelék
  • 4 púpozott evőkanál kókuszzsír
  • 50-100 g porított eritrit (gluténmentes vagy laktózmentes diéta esetén porcukrot is használhatunk)
  • 100 g steviával ízesített étcsokoládé / 70 %-os étcsokoládé  / cukrozatlan kakaópor

 

1. lépés

A hozzávalókat a csoki kivételével a Tefal Infiny Force rúdmixer szett aprítógép tartozékába tesszük: először a fele kókuszreszeléket, erre a kókuszzsírt és az édesítőszert, majd a maradék kókuszreszeléket és pár perc alatt pépesre aprítjuk. 

 

2. lépés

Az aprító tartozék talpát áttesszük a tetejére, majd 15-20 percre hűtőbe tesszük a masszát. Ezután két kezünkkel kb. 20-25 db szaloncukrot formázunk a masszából, majd tapadásmentes vagy sütőpapírral borított tálcára tesszük őket és 15 percre mélyhűtőbe tesszük őket. 

 

3. lépés

Közben gőz fölött vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk a csokoládé 3/4-ed részét, majd hozzákeverjük a maradék csokoládét és addig keverjük, amíg teljesen felolvad benne (erre azért van szükség, hogy a csokoládéburok szép fényes legyen és ne fehéredjen ki). A mélyhűtőből kivéve belemártjuk a csokoládéba a szaloncukrokat egy villa segítségével, majd lecsöpögtetjük a felesleget és visszatesszük őket a sütőpapírral borított vagy tapadásmentes tálcára. Végül hűtőben vagy mélyhűtőben teljesen megszilárdítjuk a csokiburkot a szaloncukrokon. 

 

4. lépés

A csomagoláshoz kb. 15x15 cm-es papírdarabokat vágunk, becsomagoljuk, majd két oldalon szalaggal megkötjük a szaloncukrokat.