KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Tefal Konyhai Tipp: Hogyan készítsünk karácsonyi desszertet 10 perc alatt?

2016.12.20

 

Ha karácsonykor egyébként is hosszú órákat töltesz a konyhában, és nem akarsz bonyolult desszerttel bajlódni, akkor válaszd a Trifle-t, vagyis egy fantasztikusan egyszerű és remekül variálható pohárkrémet! Nem csak látványos, de nagyon finom is, és még a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá! A Tefal Infiny Force rúdmixer szettel könnyedén összeállíthatod ezt a desszertet, hiszen aprítógép-tartozék és habverő fej is tartozik hozzá.

 

Karácsonyi trifle

Hozzávalók (4-6 főre): 

  • 500-750 ml habtejszín
  • 500 g mascarpone
  • 3-4 ek porcukor
  • 400 g zabkeksz/omlós keksz
  • 4 narancs
  • 1 gránátalma
  • + fehér/étcsokoládéreszelék a díszítéshez

 

1. lépés

Kimérjük az alapanyagokat, majd a hideg habtejszínt egy nagy fém keverőtálban kemény habbá verjük a porcukorral együtt a Tefal Infiny Force rúdmixer szett habverő fejével. Ha nem akar összeállni a habunk, használhatunk habfixáló port, vagy pár csepp vízben olvasszunk fel egy zselatinlapot és keverés közben csurgassuk a habhoz. Miután felvertük a tejszínt, keverjük hozzá a mascarponét is. 

 

2. lépés

A Tefal Infiny Force aprító tartozékban aprítsuk porrá a zabkekszet. Az aprító táljában el is tehetjük a maradék darált kekszet - csak vegyük le a talpát és illesszük az edény tetejére. 

 

3. lépés

Először terítsük szét a hab 1/3 részét egy szép nagy üvegkehely aljában, majd szórjuk meg a kekszmorzsa harmadával, végül a gyümölcsök harmadával, és így rétegezzük, amíg el nem fogynak a hozzávalóink. A trifle tetejére reszeljünk fehér és/vagy étcsokit, és tetszőlegesen szórjuk meg kókuszchips-szel, vagy akár maradék összemorzsolt habcsókkal. 

 

Tálaláskor néhány csillagszórót is szúrhatunk a pohárkrémbe, így még látványosabb desszerttel dobhatjuk fel a karácsonyi asztalt!