KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Hogyan készítsünk tökéletes párolt zöldséget?

2017.05.12

 

Ebben a Tefal Konyhai Tippben megmutatjuk a pirítva-párolás zseniális technikáját, mellyel megőrziheted a zöldségek minden ízét és zamatát miközben tökéletesen roppanósra párolod őket. A művelethez szükséged lesz egy tapadásmentes bevonatú párolóserpenyőre vagy wokra és egy fedőre. Mi a Tefal legjobb tapadásmentes bevonatával rendelkező Tefal Talent wokban készítettük el a zöldségeket a 28 cm-es wokra illeszkedő univerziális Tefal fedővel. 

 

Pirítva-párolt zöldségek

Hozzávalók (2 főre): 

  • 3-4 zsenge sárgarépa
  • 6-7 db zöld spárga
  • fél fej karfiol
  • 1,5 ek olívaolaj vagy semleges ízű olaj (pl. kókuszolaj, szőlőmagolaj)
  • 1/4 csésze víz
  • só, bors, ízlés szerint egyéb fűszerek

 

1. lépés 

Mossuk meg a zöldségeket, majd szárítsuk meg őket teljesen egy papírtörlőn. Erre azért van szükség, hogy szépen megpiruljanak. Felforrósíjuk a Tefal tapadásmentes párolóserpenyőt vagy wokot, majd beleöntjük az olajat. 

 

2. lépés

Amint a serpenyő belsejében található Thermo Spot hőindikátor egynemű pirosra változik, a serpenyő elérte a tökéletes sütési hőmérsékletet. Ekkor beletesszük a zöldségeket. Ügyeljünk rá, hogy nagyjából egy réteg zöldséget készítsünk el egyszerre. Ha nagyobb adagot készítünk akkor dolgozzunk több részletben. 

 

3. lépés

A zöldségeket addig pirítjuk az olajon, amíg egy kis színt nem kapnak, majd felöntjük őket az 1/4 csésze vízzel. A cél a párolás, nem a főzés, ezért dolgozunk ilyen kis mennyiségű vízzel. 

 

4. lépés

A zöldségeket ezután lefedjük egy fedővel,  majd 4-5 perc alatt roppanósan puhára pároljuk őket. Azonnal tálaljuk! :)

k