KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Tefal Recept: Mascarponés spárgakrémleves

2017.05.25

 

A tavasz egyik közkedvelt ínyencsége a spárga, amiből most egy nagyon egyszerű krémlevest készítettünk mascarponéval megbolondítva. A Tefal Blendforce Mastermix 1400W turmixgép erős motorjának köszönhetően tökéletesen selymesre turmixolja levesünket, üvegkancsójának köszönhetően pedig bármilyen forró levest pillanatok alatt krémesíthetünk benne. 

 

Spárgakrémleves 

Hozzávalók (2 főre): 

  • 50 dkg zöldspárga
  • fél vöröshagyma
  • 3-4 dl zöldség alaplé
  • 1-2 ek vaj
  • 2-3 ek mascarpone
  • só, bors, olívaolaj
  • ízlés szerint fokhagyma, illetve fehérbor

 

  1. A spárgákat megmossuk majd fás végüket eltávolítjuk (kézzel is elroppanthatjuk, vagy le is vághatjuk) és feldaraboljuk a megmaradt szárakat - néhány sípot félreteszünk feltétnek. 
  2. Az olívaolajon üvegesre pároljuk a finomra aprított vöröshagymát - itt tehetünk bele 1-2 gerezd fokhagymát is, majd hozzáadjuk a feldarabolt spárgát és pár percig pirítjuk. 
  3. Amennyiben használunk fehérbort, azt az alaplé előtt adjuk a spárgákhoz, elforraljuk róluk, majd felöntjük a spárgákat az alaplével, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt kb. 15-20 perc alatt puhára pároljuk őket. 
  4. Átöntjük a Tefal Blendforce Mastermix üvegkancsójába, majd közepesen magas fokozaton krémesítjük. A mascarponét itt is hozzákeverhetjük, vagy a tányérokba szedett leves tetejére is kanalazhatjuk.
  5. A félretett spárgasípokat a vajon megpirítjuk, majd fedő alatt 2-3 perc alatt roppanósra pároljuk. 
  6. A levest tányérokba öntjük, majd a pirított spárgasípokkal, illetve pirított fenyőmaggal tálaljuk.