KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Tefal tapadásmentes bevonat-kisokos - Melyiket válasszam?

2017.05.30

 

Alábbi kisokosunkkal szeretnénk segítséget nyújtani mindazoknak, akik a Tefal olykor zavarbaejtően széles tapadásmentes bevonattal ellátott serpenyő/edény-kínálatában nehezen találják a hozzájuk leginkább passzoló termékeket. Lássuk mi a különbség tapadásmentes és tapadásmentes között a Tefalnál!

 

Különböző tűzhelyekre más-más edényt. Rendben, de miért?

Három tűzhelykategóriát különítünk el:

 1. Gáz
 2. Hagyományos villany vagy halogén (kerámia lapos)
 3. Indukciós

A három tűzhelytípus működés közben eltérő hőterhelést közvetít az edény fém vázára. A gáztűzhely a legkisebb míg az indukciós tűzhely a legnagyobb hőterhet jelenti az edényre nézve. Gáztűzhelyhez a Tefal bármely edénye használható. Villany tűzhelyhez lehetőleg ne válasszunk olyat ami csak gáztűzhelyhez ajánlott. Indukciós tűzhelyekhez pedig csak speciális edényt vásároljunk. 

Tipp: Az edények csomagolásán piktogrammok jelölik, hogy a gyártó mely tűzhelytípushoz ajánlja őket. 

Gáz, villany, indukciós típusú edények.  Mi a különbség közöttük?

 • Az egyik alapvető különbség a használt alapanyag vastagsága.
 • A gáztűzhelyhez ajánlott modellek a legvékonyabbak és a tapadásmentes bevonat is a legkevésbé ellenálló ezeken az edényeken.
 • Hagyományos (nem indukciós) villanytűzhelyekhez ajánlott edényeknél már lényegesen vastagabb az alapanyag (2,5-3mm) és a belső bevonat is. Szebb, minőségibb kivitelezésre és jellemzően zománcozott külső felületre számíthatunk.
 • Az indukciós tűzhelyhez ajánlott edények a prémium modellek, a legvastagabb alapanyagból készülnek (4,5mm) és a Tefal a legellenállóbb tapadásmentes bevonatával látja el ezeket a típusokat. Azonban van még egy különösen fontos különbség: Az indukciós modellek aljába egy mágnesezhető fém réteg kerül. Ez a betét növeli az edény merevségét és biztosítja az indukciós tűzhelyeknél az indukciós folyamat beindulását.

 

Tipp: A Tefal indukciós edények alja mindig fémtiszta, nem festi vagy zománcozza a gyártó, illetve ugyan itt „INDUCTION” felirattal látják el. Így Ön egy pillanat alatt meggyőződhet a Tefal  edény indukciós tulajdonságáról.

 

Nem tudom, hogy indukciós főzőlapom van-e...

Ha nem biztos abban, hogy villany kerámia főzőlapja indukciós jellegű akkor egyszerűen csak kapcsolja be az egyik főzőfelületet úgy, hogy nem tesz rá semmilyen edényt. (Kérjük körültekintően járjon el, figyeljen nehogy balesetveszély alakuljon ki.) Amennyiben a kiválasztott főzőfelület hőt termel edény jelenléte nélkül, akkor az  a tűzhely felület hagyományos villany kerámia főzőlap azaz nem indukciós.

 

Tefal tapadásmentes bevonatai között milyen különbségek vannak?

A Tefal tapadásmentes bevonatok már számtalan fantázianévvel megjelentek a Magyar piacon is, melyek sok esetben nagyon hasonlóak. Ezek lényegében 3 fő kategóriára bonthatóak:

 1. Alkalmi használatra szánt bevonatok: 3-4 rétegű tapadásmentes bevonatok, alkalomszerű használathoz, jellemzően gáztűzhelyhez ajánlott edényeken, kedvező árakon.
  (pl.: Resist, Resistium, Resist Plus, Power glide, Power resist)

 

 1. Általános otthoni felhasználásra javasolt bevonatok: 5 rétegű tapadásmentes bevonat, univerzális otthoni használathoz, gáz és hagyományos villany/kerámia tűzhelyhez ajánlott edényeken, közepes árszinten.
  (pl.: Titanium force)

 

 1. Intenzív használatra szánt bevonatok: 6 rétegű tapadásmentes bevonat ásványi anyagokkal dúsítva, mindennapi intenzív használatra, fém konyhai eszközök használata is megengedett (szúró, vágó, karcoló eszközök kivételével), Indukciós tűzhelyhez ajánlott edényeken, magasabb árkategóriában. (pl.: Titanium pro, Titanium exellence)

 

Tipp:  A sütés megkezdésekor célszerű egy kevéske olajat vagy egyéb zsiradékot a serpenyőbe tenni, így az edény tapadásmentes tulajdonságára hosszabb ideig számíthatunk.

 

Mi is az a piros kör a serpenyő közepén?

A közvetlen sütési feladatokra szánt serpenyő típusoknál találkozhatunk a Tefal THERMO SPOT nevű szabadalmával. (Lábasokban jellemzően nem használja a Tefal.) A közhiedelemmel ellentétben ez a piros kör nem világít és nem azt jelzi, hogy villanytűzhelyen is lehet használni az edényt.

A THERMO SPOT az ideális 180 celsius fokos hőmérsékleten egyszínűvé válik. A hideg állapotban rajta látható jelek eltűnnek miután az edény felmelegedett az ideális  sütési hőmérsékletre. Az egységesen piros színű THERMO SPOT azt jelenti, hogy a sütést megkezdhetjük a már felmelegített edényben.

Tipp:  A gyakori mosogatógépes tisztítást érdemes kerülni. Az edény élettartama így meghosszabbítható.

 

Összegzés:

A várható felhasználási körülmények és a termékek tulajdonságainak tükrében jól meghatározható, hogy melyik termékcsalád lehet Önnek az idális választás. Mi a Home&COOK-nál már több mint 10 év tapasztalatai alapján, illetve a jelenleg készleten tartott edénycsaládjaink közül a középkategóriából a Tefal Elegance családot, míg a prémium szegmensből a Tefal Talent Pro sorozatot szeretnénk leginkább a figyelmébe ajánlani. 

 • Gáztűzhelyhez ajánlott Serpenyőcsaládok a Tefal-tól: Invissia, Extra, Just, Boost, It’s time!
   
 • Gáz és villanytűzhelyhez ajánlott Tefal serpenyőcsaládok: So Intensive, Resist
   
 • Indukciós tűzhelyhez is  alkalmas prémium Tefal serpenyőcsaládok: Character, Talent Pro, Mineralia Force
   
 • Ingenio levehető nyeles modellek: Elegance sorozat gáz és villany tűzhelyhez, Authentic sorozat az indukciós sorozat

 

A Home&Cook kínálatában az aktuális, legújabb és leg jobb ár/érték arányú edényeket találja meg. A teljes kínálatunk megtekintéséért kattintson IDE.

További kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken.