KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Tefal Konyhai Tipp: Hogyan készítsünk grillezett polentát?

2017.06.02

 

A grillezések legnépszerűbb köretei a parázson sült burgonya, a grillzöldségek, illetve a különféle saláták. Mutatunk egy olyan izgalmas köretet, mellyel garantáltan feldobhatjátok a menüt: a polentát akár 1-2 nappal a grillezés előtt is elkészíthetitek, így pár perc grillezés után már ehetitek is! A Tefal kontaktgrillek óriási előnye, hogy nem kell velük megvárni a jó időt, bármikor és bármilyen körülmények között ínycsiklandó grillételeket varázsolhatunk az asztalra, a hangulatról nem is beszélve!

 

Grillezett polenta (gluténmentes)

Hozzávalók (2-4 főre): 

  • 7 dl víz
  • 100 g kukoricadara
  • 3-4 szem szárított paradicsom
  • kb. 50-100 g krémsajt/ricotta
  • só, bors, szárított fűszernövények

 

Elkészítés: 

1. A vizet felforraljuk egy magas falú Tefal tapadásmentes párolóserpenyőben, majd sózzuk és egy habverővel folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a kukoricadarát.

 

2. Pár percig folyamatosan kevergetve főzzük, amíg be nem sűrűsödik és kissé ki nem világosodik a színe. Ekkor átváltunk fakanálra és olyan sűrűre főzzük, hogy szinte megálljon benne. Ezután levesszük a lángról és hozzákeverjük a szárított paradicsomot, krémsajtot és a fűszereket,

 

3. Elsimítjuk a tetejét és hagyjuk 10-15 perc alatt teljesen kihűlni, majd ellenőrizzük, hogy elválik-e már az edény aljától, és kiborítjuk egy vágódeszkára. Cikkejekre vágjuk. 

 

4. Végül bekapcsoljuk, majd 2-es fokozaton felforrósítjuk a Tefal Ultracompact kontaktgrillt és pár perc alatt összecsukott állásban ropogósra grillezzük bennük a polenta cikkejeket. 

 

Ínycsiklandó köret, vagy önmagában, tejföllel fogyasztva is isteni!