KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Tefal recept: Kenyérlángos

2017.06.29

 

A kenyérlángos, töki pompos vagy langalló szinte kihagyhatatlan eleme a nyári fesztivál és vásárszezonnak. Az OptiGrill+ újításának köszönhetően akár otthon, akár a nyaralás során is elkészíthetjük kedvenc kenyérlángosunkat a grillsütő legújabb tepsi tartozékában. Mi most a hagyományos receptet mutatjuk be, de ízléseteknek megfelelően bárhogy variálhatjátok!

 

 

Kenyérlángos/ Töki pompos - Tefal OptiGrillben

Hozzávalók (4 kenyérlángoshoz): 

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg burgonya (1 db közepes vagy 2 db kisebb)
  • 12,5 g friss élesztő
  • 1,5 dl langyos víz
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só

A feltéthez:

  • 2 x 2,5 dl tejföl
  • 2 x 1-2 fokhagyma
  • füstölt szalonna
  • 2 közepes lilahagyma
  • 10-20 dkg reszelt sajt
  • só, bors

 

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük, majd hagyjuk langyosra hűlni és villával összetörjük. 
  2. Közben az élesztőt felfuttatjuk a langyos vízben a cukorral és egy evőkanálnyi liszttel.
  3. Végül összeállítjuk a tésztát: az összetört burgonyát a liszttel és az élesztős keverékkel, illetve a sóval összegyúrjuk, majd meleg helyen 1-1,5 óra alatt duplájára kelesztjük. 
  4. A kelesztési idő alatt előkészítjük a feltétet: a szalonnát felkockázzuk és egy serpenyőben kissé megpirítjuk, majd félretesszük. Fokhagymanyomóval a tejfölhöz adjuk a fokhagymákat, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A lilahagymákat felkarikázzuk, a sajtot pedig lereszeljük. 
  5. A tésztát megfelezzük, majd az egyik tésztagombócot a tenyerünkkel és ujjainkkal belenyomkodjuk a Tefal OptiGrill+ tepsi tartozékába. Ezután megkenjük tejföllel, megszórjuk a pirított szalonnával, majd kevés lilahagymát (hagyjunk frisset is az elkészült kenyérlángosra) és reszelt sajtot szórunk rá és behelyezzük a tepsit a grillsütőbe, az alsó grillezőlap helyére. 
  6. Ezután bekapcsoljuk a grillsütőt, és addig nyomkodjuk a hőmérsékletbeállító gombot, amíg a színjelző piros színre nem vált. Kb. 20-30 perc alatt ropogós-aranybarnára sütjük a kenyérlángost, majd megismételjük a folyamatot a tészta másik felével is. 
  7. Fogyasztás előtt megszórjuk még egy kevés felkarikázott lilahagymával.