KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Tefal Recept: Málna sorbet

2017.07.31

 

A sorbet (ejtsd: szorbé) egy igazi üdítő édesség a forró nyárban, hiszen a fagylalttal szemben kizárólag friss vagy fagyasztott gyümölcsből és cukorból, illetve ízesítő alapanyagokból, esetleg alkoholból készül. A krémes állag érdekében fontos, hogy a cukor folyékony állapotban kerüljön bele - cukorszirupként. Mi ennél a receptnél a lehető leggyorsabb elkészítésre törekedtünk, ezért a Tefal legújabb nagy sebességű turmixgépével, a Tefal UltraBlend+ turmixgéppel készítettünk egy isteni málna-lime sorbet-t cukorszirup helyett sűrített tejjel és friss gyümölcs helyett fagyasztott málnával. Így a desszertünk azonnal fogyasztható és azonnal hűsít a forró nyári napokon. 

 

Málna sorbet 

(Hozzávalók - 2 főre): 

300 g fagyasztott málna

50 g cukrozott sűrített tej

fél lime lereszelt héja

 

  • A fagyasztott málnát a sűrített tejjel és a lime lereszelt héjával együtt a turmixgép kancsójába helyezzük, majd a sorbet programot elindítva addig turmixoljuk, amíg egynemű, krémes nem lesz. 
  • Ekkor akár azonnal is fogyasztható, vagy tegyük 2-3 órára mélyhűtőbe, ha szeretnénk gombócolva adagolni egy fagylaltos kanállal. 
  • A mélyhűtőben kb. 6 hétig áll el.