KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Tefal Recept: Kókusztejes édesburgonya krémleves

2017.12.01

 

Ahogy beköszöntenek a hűvös téli hónapok, egyre jobban vágyunk egy átmelengető krémlevesre. A Tefal botmixerei fantasztikusan krémessé varázsolnak minden levest, így öröm a különböző alapanyagokkal kísérletezni velük. Mi egy ínycsiklandó kókusztejes édesburgonya krémlevest készítettünk. 

 

Kókusztejes édesburgonya krémleves (gluténmentes, laktózmentes)

Hozzávalók (4 főre): 

  • 2-3 közepes édesburgonya
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 750-1000 ml zöldség vagy csirke alaplé
  • 200 ml kókusztej
  • ízlés szerint kakukkfű, zsálya, só, frissen őrölt bors
  • feltétnek 3-4 szelet pirított baconszalonna (opcionális)

 

  1. Ha használunk baconszalonnát, akkor először egy nagy Tefal tapadásmentes fazékban ropogósra pirítjuk a baconszeleteket, majd papírtörlőre szedjük őket, a maradék zsíron és egy kevés olívaolajon pedig üvegesre pároljuk a hagymát.
  2. Amikor majdnem elkészült a hagyma, hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát is, 1-2 percig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a megpucolt, felkoczázott édesburgonyát, felöntjük az alaplével és ízlés szerint fűszerezzük (friss vagy szárított fűszernövényeket is használhatunk). 
  3. Kb. 20-30 percig főzzük, amíg az édesburgonya teljesen meg nem puhul, majd levesszük a tűzről és az egészet leturmixoljuk a Tefal Quickchef 1000W-os botmixerrel. 
  4. A krémlevest visszatesszük a tűzre, majd hozzáadjuk a kókusztejet és összeforraljuk vele. 
  5. Ropogós bacondarabokkal és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.