KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Tefal Recept: Mézeskalács

2017.12.12

 

Vannak receptek, melyeken szinte sosem változtatunk - minden elkészítéskor pontosan betartjuk az arányokat, ügyelve, hogy a végeredmény éppen olyan legyen, mint amit "megszoktunk" és annyira szeretünk. A Karácsonyi édességek receptjei általában ilyenek - ha Neked még nincs jó mézeskalács recepted, akkor reméljük segítünk egy klasszikus, ámde azonnal puha változattal. A Tefal Masterchef Gourmet robotgépek pedig arról gondoskodnak, hogy az elkészítés is csupán élvezet legyen számodra, hiszen pillanatok alatt tökéletes állagúra keverik számodra a tésztát. 

 

Mézeskalács

(Hozzávalók - 50-60 db-hoz): 

  • 125 g méz
  • 100 g vaj
  • 2-3 kk mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 tojás
  • 150 g kristálycukor
  • 500 g liszt
  • 1,5 tk szódabikarbóna

 

  1. A mézet a mézeskalács fűszerrel összeforraljuk egy kis lábasban, majd alacsonyabbra vesszük a lángot és felolvasztjuk benne a vajat. A fűszeres szirupot félretesszük, hogy kissé hűljön.
  2. Ezalatt a tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral a Tefal Masterchef Gourmet robotgépben, a habverő kart használva.
  3. A habverőt ezután a krémkeverő feltétre cseréljük, majd felváltva a tojáshoz adjuk a mézes-vajas keveréket és a szódabikarbónával elkevert lisztet. 
  4. A sűrű tésztát a robotgépből kivéve lisztezett munkafelületen pár mozdulattal gombóccá formáljuk, majd átlátszó fóliába tekerve hűtőbe tesszük legalább 5-6 órára, vagy 1 éjszakára. 
  5. A hűtési idő letelte után a tésztát lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, különböző formákkal kiszaggatjuk, majd a mézeskalácsokat 180 fokra felmelegített sütőben 5-10 percig sütjük, vigyázva, hogy ne égjenek meg. 
  6. Ha mázat is készítesz 200 g porcukrot keverj össze 1 tojásfehérjével és pár csepp citromlével a habverő kar segítségével (sűrű habot kell kapnod), majd töltsd a habot eldobható műanyag habzsákba, melyen nagyon pici lyukat vágsz a szép mintázáshoz.