KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Tefal Hónap Receptje: Vöröslencsés karfiolkrémleves - Tefal Ultrablend Cook-ban készítve

2018.02.01

 

A Tefal újgenerációs nagysebességű turmixgépei között a Tefal Ultrablend Cook különlegessége, hogy 100 C-ig szabályozható hőmérsékletbeállítással rendelkezik, így hideg és meleg fogásokat egyaránt készíthetünk vele. Elsőként bemutatunk egy különleges ízvilágú vöröslencsés karfiolkrémlevest, ami szuper átmelegítő fogás a télvégi hideg napokon.

 

 

Vöröslencsés karifolkrémleves - Tefal UltraBlend Cook recept

(hozzávalók, 4 fő részére)

  • 500 g karfiol
  • 80 g vöröslencse
  • 1 vöröshagyma
  • 700-750 ml víz
  • 1 zöldségleves kocka
  • 1 fokhagyma
  • só, bors

Díszítésnek: 3 ek szezámmag, szezámolaj, korianderzöld/petrezselyemzöld, pirított karfiolszeletek
 

  1. Távolítsuk el a karfiol leveleit és szárát, majd szedjük rózsáira és mossuk meg. Pucoljuk meg a vöröshagymát, majd vágjuk negyedekbe. A vöröslencsét 3x öblítsük át hideg vízben. Tegyünk félre néhány karfiolrózsát a díszítéshez. 
  2. Helyezzük a vizet, karfiolt, hagymát és vöröslencsét a turmixgépbe, majd adjuk hozzá a zöldségleveskockát. Ízesítsük kevés sóval és frissen őrölt borssal, majd válasszuk ki a Leves/Soup programot és nyomjuk meg a Start/Stop gombot.
  3. Amíg a program tart, hevítsünk fel egy tapadásmentes serpenyőt zsiradék nélkül, majd pirítsuk meg benne a szezámmagot, vigyázva, hogy ne égessük le, ezután egy kevés vajon pirítsunk aranybarnára néhány karfiolszeletet. Aprítsuk finomra a korianderzöldet. 
  4. A program végeztével töltsük a forró krémlevest tányérokba, majd szedjük rá a pirított karfiolszeleteket, szórjuk meg a pirított szezámmaggal és korianderzölddel. 

 

Tefal Tipp: 

Füstölt pisztránggal tálalva még egyedibb ízélményt nyújt ez a különleges leves.