KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Tefal Recept: Clafoutis

2018.04.03

 

A Tefal OptiGrill grillsütőket a mindig tökéletes grillezési eredményekért fejlesztettük, hogy bárhol, bármikor, időjárástól függetlenül, akár kisméretű lakása kényelmében is grillezhessen. A tartozékként is kapható OptiGrill+ tepsivel a csőben sütés élményét is élvezheti - mi most egy ínycsiklandó és nagyon egyszerű clafoutis, vagyis tejpite recepttel mutatjuk be a használatát. 

 

 

Clafoutis (klafuti) - Tefal OptiGrill+ tepsiben készítve

hozzávalók, 4-6 főre: 

 • 3 tojás
 • 1 tojássárgája
 • 120 g cukor
 • 2 ek liszt
 • 200 ml tej
 • 200 ml tejszín
 • 350 g magozott cseresznye/meggy (befőtt is lehet)

 

 

 1. A tojásokat és a tojássárgáját egy keverőtálban összekeverjük a cukorral, egy habverő, vagy akár villa segítségével. 
 2. Hozzákeverjük a lisztet, majd hozzáadjuk a tejet és végül a tejszínt is. Alaposan egyneművé keverjük. 
 3. A Tefal OptiGrill+ grillsütőből (teljesen hideg, kihűlt állapotban) kivesszük az alsó sütőlapot, majd a helyére illesszük az OptiGrill+ tepsit és szépen elrendezgetjük rajta a cseresznye- vagy meggyszemeket. 
 4. Óvatosan felöltjük a tésztával, majd lehajtjuk a grillsütő fedelét, bekapcsoljuk, és a manuális hőmérsékletválasztó gombot többször megnyomjuk, amíg a narancssárga, 180-200 fokos hőmérsékletbeállítás meg nem jelenik. Ekkor megnyomjuk az OK gombot, és ezzel elindítjuk a sütést. 
 5. Kb. 40-50 percig sütjük a clafoutis-t, majd kinyitjuk a grillsütőt és hagyjuk kissé hűlni, mielőtt egy fa vagy szilikon spatulával tányérra helyezzük és porcukorral megszórva tálaljuk. 

 

Tefal tipp: ez a francia édesség hagyományosan cseresznyével készül, azonban bátran kipróbálhatjuk kedvenc bogyós gyümölcseinkkel, vagy akár barackkal, szilvával is!