KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Tefal Recept: Málnás-dinnyés gazpacho

2018.08.01

 

A nagy nyári kánikulában érthető, hogy nincs kedvünk levesfőzéssel bajlódni, azonban a Tefal Ultrablend Cook-ban készült málnás-dinnyés gazpacho elkészítése mindössze 5 percet vesz igénybe, hűs fanyarságával pedig nemcsak a testünket hidratálja és energetizálja, de az ízlelőbimbóinkat is elkápráztatja majd!

Ez a hideg spanyol leves számtalan változatban készíthető, mi most dinnyét és málnát adtunk a hozzávalókhoz az igazán különleges ízélményért!

 

 

Málnás-dinnyés gazpacho

Hozzávalók (4-8 főre): 

  • 3-4 érett paradicsom
  • 1/2-1 kígyóuborka
  • 1/2 piros pritaminpaprika
  • 1-2 szál szárzeller
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 300 g görögdinnye
  • 100 g málna
  • 5-6 levél bazsalikom
  • 1-2 ek almaecet
  • 1-2 ek extraszűz olívaolaj
  • só, bors

 

  1. A hozzávalók közül a hagymát, fokhagymát megpucoljuk, az uborkát meghámozzuk, majd mindet nagyobb darabokra vágjuk. Az uborka 1/4 részéből kis kockákat vágunk és félretesszük levesbetétnek. 
  2. A paradicsomot, pritaminpaprikát, szárzellert szintén feldaraboljuk, majd a görögdinnye húsát is felkockázzuk és kiszedjük a magjait. 
  3. Ezután minden hozzávalót a Tefal Ultrablend Cook turmixkelyhébe helyezünk, majd elindítjuk a "Green Smoohtie" programot, mely 2 perc alatt tökéletesen selymesre turmixolja az alapanyagokat. 
  4. Az elkészült levest hűtőbe tesszük 1-2 órára, vagy akár 1 éjszakára, hogy az ízek jól összeérjenek benne, majd a felkockázott uborkával, néhány szem málnával és bazsalikomlevéllel, illetve egy löttyintésnyi extraszűz olívaolajjal díszítve tálaljuk.