KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Tefal Recept: Fehérspárga krémleves

2019.05.07

 

A Tefal Ultrablend Cook nagysebességű turmixgép főzőfunkciói közül a 30 perces "Krémleves" programmal szinte bármilyen krémlevest elkészíthetünk, csak helyezzük az alapanyagokat a turmixkehelybe és fél óra múlva fantasztikusan selymes krémlevest tehetünk az asztalra. Tavasszal természetesen nem hagyhatjuk ki a fenséges spárgából készült krémlevest, amit mi ezúttal fehérspárgából készítettünk!

 

Fehérspárga krémleves

Hozzávalók (4 főre): 

  • 1 kg fehérspárga (kb. 2 csomag)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 zöldségleves kocka + 1 liter víz (vagy 1 liter zöldségleves alaplé)
  • 3 ek vaj
  • 2-3 ek fehérbor
  • 100 ml tejszín
  • csipet szerecsendió
  • ízlés szerint só/bors

 

  1. A spárgákat meghámozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk (a sípokat félretesszük). 
  2. A hagymát finomra aprítjuk, majd a vajon pár percig pároljuk egy serpenyőben, hozzáadjuk a feldarabolt spárgát, a fehérbort, majd addig pároljuk, amíg bor el nem párolog. 
  3. Ezután az egészet átöntjük a turmixkehelybe, hozzáadjuk a leveskockát és vizet, vagy az alaplevet és a csipet szerencsendiót, majd elindíjuk a "Krémleves/Soup" programot, ami 30 perc alatt elkészíti helyettünk a krémlevest. 
  4. A program lejártával hozzáadjuk a leveshez a tejszínt, majd pulzálással elvegyítjuk vele és a vajon megpirított spárgasípokkal azonnal tálaljuk!