KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Tefal Recept: Frittata

2019.05.30

 

A frittata egy hagyományos olasz tojáslepény, egy rendkívül egyszerűen elkészíthető, egészséges reggeli étel, de salátával kiegészítve akár ebédnek vagy vacsorának is megállja a helyét. Az omlettől annyiban különbözik, hogy több tojásból készül és a serpenyő után a sütőben éri el végleges állagát. A Tefal Ingenio serpenyők ideálisak az elkészítésére, hiszen levehető nyelüknek köszönhetően a sütőben is használhatóak.

 

 

Sonkás-gombás FRITTATA

(hozzávalók, 2-4 főre): 

  • 5 dkg prágai sonka
  • 6-8 koktélparadicsom
  • 6-8 kisebb csiperkegomba
  • 8 tojás
  • 10 dkg jól olvadó sajt (pl. trappista)
  • só, frissen őrölt bors, olívaolaj

 

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 
  2. A sonkát csíkokra vágjuk, a gombákat négyfelé daraboljuk a koktélparadicsomokat pedig félbevágjuk. A sajtot lereszeljük. 
  3. Egy 24, 26 vagy 28 cm-es Tefal Ingenio serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd rádobjuk a csíkokra vágott sonkát és kissé megpirítjuk. Ezután jöhet a paradicsom és a gomba, ezekkel addig folytatjuk a pirítást/párolást, míg a gomba majdnem teljesen megpuhul, ez körülbelül 2-3 percet vesz igénybe. 
  4. Végül felöntjük a kevés sóval és borssal felvert tojással, hozzáadjuk a reszelt sajt felét, majd amint a serpenyő széleinél kezd átsülni a tojás, áttesszük a sütőbe, lecsatoljuk a Tefal Ingenio nyelet, majd 8-10 perc alatt készre sütjük. Akkor tökéletes, ha már lehet vágni, de nem túl száraz. 
  5. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal és azonnal tálaljuk. 

 

 

Tefal TIPP: A frittata-t kedvünkre variálhatjuk különböző zöldségekkel és sajtokkal, csak arra figyeljünk, hogy olyan zöldséget válasszunk, ami nem enged túl sok levet (vagy a tojás hozzáadása előtt főzzük el róla a levét), hogy ne áztassa el a frittata-nkat.