KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Tefal Recept: Ünnepi tiramisu

2019.12.23
 
A tiramisú a világ egyik legegyszerűbb desszertje, de néhány extra kiegészítővel maximálisan ünnepivé varázsolható és garantáltan a karácsonyi menü fénypontja lesz! Az elkészítéséhez használt Tefal Masterchef Grande robotgéppel nem lesz nehéz tökélyre fejlesztenünk a karácsonyi desszertjeinket, a tökéletesre habosított mascarponekrém mellett bedagaszthatjuk vele a bejglitésztát, tökéletesen egyneművé keverhetjük vele a különböző krémeket és töltelékeket is - nincs olyan sütemény, mely kifogna rajtunk, ha a Tefal Masterchef Grande a társunk a konyhában!
 
 
 
Ünnepi Tiramisú
 
1 doboz, kb. 200 g babapiskóta 
Kb. 150 ml erős, főzött kávé
Ízlés szerint rum/narancslikőr/kávélikőr
 
A mascarponekrémhez: 
3 tojássárgája
100 g porcukor
500 g mascarpone
 
Az étcsokoládé ganache-hoz: 
200 g habtejszín
100-150 g étcsokoládé, min 65% kakaótartalommal
 
A díszítéshez: 
csokoládéforgács, reszelt narancshéj, gránátalma
 
  1. A krémhez a Tefal Masterchef Grande robotgép habverő feltétjével habosra keverjük a tojássárgákat a porcukorral, majd pár percig gőz fölé helyezzük a tálat, és így is keverjük a krém alapját, amíg kissé be nem sűrűsödik (a fém tál alja ne érjen bele a lobogó vízbe).
  2. Levesszük a gőzről, kissé kihűlni hagyjuk, majd visszatesszük a robotgépbe, hozzáadjuk a mascarponét, krémesre keverjük és felhasználásig hűtőbe tesszük. 
  3. A ganache-hoz egy kis lábasban a tejszínt forráspontig hevítünk, majd egy tálban a feldarabolt csokoládéra öntjük és sima, fényes krémmé keverjük.
  4. A tiramisút összeállítjuk: egy téglalap formájú üveg vagy kerámiatálban, vagy több, kisebb tálkában elrendezgetünk egy-egy réteg babapiskótát, majd ízlés szerint meglocsoljuk kávéval és narancslikőrrel, ezután következik egy réteg csokoládé ganache, majd egy réteg mascarponekrém. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagok, úgy, hogy legfelül mascarpone krém legyen, amit megszórunk cukrozatlan kakaóporral.
  5. Most következik az ünnepi díszítés: egy éles késsel egy tábla csokoládé sima oldaláról csokoládéforgácsokat készítünk, ezekkel szórjuk meg a tiramisú tetejét, majd ráreszeljük egy kezeletlen narancs héját és megszórjuk gránátalmával!