KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Rowenta Tutorial: Tarkófonatos masnikonty

2015.05.06

 

Egy masnival a fejeden biztosan egész nap mosolyt csalsz majd az emberek arcára, és akkor még nem is látták a tarkódon díszelgő csodás fonatot! A Rowenta fodrásza, Huszka Petra májusi tutorialjában megmutatja milyen egyszerűen készíthettek barátnőtök segítségével csodaszép tarkófonatot, melyet a fejetek búbján egy masnikonttyal díszíthettek. Mindehhez csupán egy Rowenta Instant Dry Respectissim hajszárítóra, egy szilikon és egy nagyobb, gumis hajgumira, illetve néhány hullámcsatra lesz szükségetek. 

 

 

Első lépés:

Mosd meg, majd szárítsd meg a hajadat a Rowenta Instant Dry Respectissim hajszárítóval. Az ionizáló funkció bekapcsolásával a készülék negatív ionokat bocsát ki, amik semlegesítik a szárítás közben keletkezett elektrosztatikusságot - könnyebben fésülhetővé és fényesebbé téve a hajat. 

A tarkófonat elkészítéséhez előre kell dőlteni a fejet. Válassz le egy tincset a tarkód legaljáról, vedd 3 felé, majd parkettafonással szorosan fond be a hajat egészen a fej búbjáig. A parkettafonáshoz mindig a két oldalsó tincshez vegyél fel a fonás során a két oldalról kisebb hajtincseket. Az utolsó hajtincseket a fül felső csücskével kb. egy vonalból vedd fel. 

 

Második lépés:

Amint a füled felső csücskétől felvetted az utolsó tincseket a fonathoz, már ne vegyél fel több hajat, csak fond tovább a tincset, majd fogd össze a végét. Óvatosan húzgáld szét a fonatot a laza hatás érdekében, majd szilikon hajgumival kösd össze. 

 

Harmadik lépés: 

Fogd és fésüld a hajat a fejtetőre, majd a nagyobb, gumis hajgumival kezdd el összefogni. 

 

Negyedik lépés:

A hajgumi feszességétől függően egyszer vagy kétszer gumizd be a copfot, majd utolsó gumizásnál ne húzd át teljesen a hajat a hajgumin, hanem hagyj egy hurkot a fejtetőn. Nyúlj bele a hurokba a két kezeddel és húzd a copf két oldalára, majd a hurokból hátul lógó hajtincsedet vezesd a homlokod felé a kettényitott hurok felett. 

 

Ötödik lépés: 

El is készült a masnikontyod! Rögzítsd a hajtincset néhány hullámcsattal, illetve hajlakkal a jobb tartás érdekében, majd óvatosan húzogasd szét a masnit.