KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Tefal Konyhai Tipp: Hogyan készítsünk házi popcornt?

2015.05.06

 

A popcorn vagyis pattogatott kukorica házilag is nagyon egyszerűen elkészíthető, és így nemcsak egyedi ízkombinációjú csemegét készíthetünk, de a különböző adalékanyagoktól és ízfokozóktól is mentesíthetjük a szervezetünket! Az elkészítéshez nincs is másra szükség, mint a kedvenc fűszereinkre, illetve ízkombinációnk alapanyagaira, illetve egy üvegfedővel ellátott megbízható fazékra vagy lábasra, mint például a Tefal Intuition nemesacél edénycsalád. 

 

Házi popcorn

Hozzávalók (2-4 főre)

  • 100 g pattogatni való kukorica
  • 2 ek olaj
  • A fűszeres popcornhoz: 2 tk só, 1 tk piros paprika, 1 tk currypor
  • A karamellás popcornhoz: 100 g vaj, 300 g cukor/barnacukor, csipet só

 

1. A Tefal Intution lábasban felhevítjük az olajat, majd beledobunk néhány kukoricaszemet és lefedjük az edényt. Amint a kukoricaszemek kipattannak, beleöntjük a többi kukoricát is és azonnal lefedjük. Közepes lángon hagyjuk kipattogni a szemeket, de közben (a fedőt az edényen hagyva), gyakran megrázogatjuk az edényt. 

 

2. Amikor a kukoricaszemek kipattogtak, levesszük az edényt a tűzről, várunk még fél percet hátha néhány szem még kipattog, majd tálalóedénybe. A fűszeres változathoz a kipattogott kukoricaszemeket egyszerűen összeforgatjuk a fűszerkeverékkel. 

 

3. A karamellás változathoz előkészülve egy sütőtálcát beborítunk sütőpapírral. Felolvasztjuk a vajat a már üres Tefal Intuition lábasban, hozzáadjuk a cukrot és alacsony lángon hagyjuk megkaramellizálódni,

 

4. Ezután elzárjuk a lángot, adunk a karamellhez egy csipet sót, végül beleforgatjuk a pattogatott kukoricát is. Összeforgatjuk a karamellel a kukoricaszemeket, majd a sütőpapírral borított sütőtálcán szétterítjuk őket és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután apró darabokra tördeljük és azonnal fogyasztjuk.