KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Tefal Recept: Túrófánk

2016.02.04

 

A farsangi szezonban vétek lenne kihagyni az isteni fánkokat. A szalagos fánk helyett most próbáljátok ki a kelesztést sem igénylő túrófánkot! A Versalio 9in1 olajsütőben gyorsan és egyszerűen készíthetitek el ezt a mennyei édességet!

 

 

Túrófánk (hozzávalók - kb. 4 személyre): 
500 g tehéntúró
4 tojás
1 kk vanília kivonat
1-2 ek porcukor
fél zacskó sütőpor
150-200 g liszt
2 liter olaj a sütéshez

1. A túrót késes aprítógépbe tesszük (pl. Masterchef 8000), majd hozzáadjuk a cukrot és kicsit dolgoztatjuk a gépet, hogy minél finomabbra törje a túrót.
2. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyik után kb. fél percig keverjük, végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a vanília kivonatot. Akkor jó a tészta állaga, ha két kiskanállal könnyedén lehet belőle golyókat formázni. 
3. Az olajat beleöntjük a Versalio 9in1 olajsütő edényébe, majd 180 fokra állítjuk a termosztátot. Amint az olaj elérte a kellő hőmérsékletet, két kiskanállal kis gombócokat formázunk a tésztából és belepottyantjuk őket az olajba - egyszerre 2-3 fánknál ne süssünk többet. Folyamatosan forgassuk a kis fánkokat, amíg méretünk kb. 1,5x akkora nem lesz, mint eredetileg és felületük szép sima, gömbölyű lesz. 

Onnan tudjuk, hogy megsültek, hogy az olajból kiszedve sokkal könnyebbek, mint voltak. Ha nehezek, akkor még elképzelhető, hogy a belsejük nyers.

Papírtörlőre szedjük őket, majd porcukorral meghintve tálaljuk. Langyosan és hidegen egyaránt isteniek!