KOSÁR: 0 termék 0 Ft

Hírek

Tefal Konyhai Tipp: Tökéletes grillezett steak minden évszakban

2016.02.17

 

Ha mindig tökéletes állagú, grillezett steak-re vágysz évszaktól függetlenül, akkor tökéletes választás számodra a Tefal OptiGrill, hiszen kint lehet bár hó, szél vagy eső, a Tefal legújabb kontaktgrillje mindig tudni fogja, hogyan készítse el a kedvenc steak-edet!

A Tefal OptiGrill az első automatikusan grillező elektromos grill, mely egy speciális érzékelő segítségével beazonosítja a hússzelet vastagságát és a hozzávalók mennyiségét, majd a kapott értékhez igazítja a grillezés időtartamát és hőmérsékletét. Így érhet el vele bármikor tökéletes végeredményt a rare-től a well done-ig!

 

Tökéletes grillezett steak Tefal OptiGrill-ben

Hozzávalók: 1-2 tetszőleges vastagságú, szobahőmérsékletű hússzelet per fő

 

1. lépés

Bekapcsoljuk a Tefal OptiGrill-t, majd kiválasztjuk a 'Hússzelet' funkciót és megnyomjuk az 'OK' gombot. A készülék ekkor elkezdi felmelegíteni magát a tökéletes alaphőmérsékletre és a felmelegedés alatt lilás színt jelez. Közben egy konyhai papírtörlővel teljesen szárazra töröljük a hússzeletek külsejét. 

 

2. lépés

A hússzeletekre borsot őrlünk, majd hamarosan a készülék sípolással jelzi, hogy elérte a szükséges alaphőmérsékletet. Ekkor jelzője kék színnel világít. A hússzeleteket tegyük bele a kontaktgrillbe és hajtsuk rá a tetejét!

 

3. lépés

A Tefal OptiGrill különböző színjelzésekkel és sípolással jelzi, amikor a hússzelet a sütés során különböző sütési szinteket ér el. A világossárga 'Rare' állagtól a sötétpiros 'Well done' állagig. Amikor hússzeletünk elérte a kívánt állagot, kivehetjük a Tefal OptiGrillből. 

 

4. lépés

Szedjük tányérra a steak-eket, hagyjuk állni őket pár percig, majd sózzuk meg őket, és már fogyaszthatjuk is.